Tuesday, August 7, 2012

1st date with Koenji



Meidän oli kovasti tarkotus nousta joskus viimeistään 11 maissa aamulla, mutta kas kummaa, herätyksen soidessa oli huomattavasti miellyttävämpää vain kääntää kylkeä ja jatkaa nukkumista. Laskeskeltiinkin aamulla, että ollaan lähemmäs 40 tunnin valveillaoloa vasten saatu ehkä 6 tuntia katkonaista unta, joten ehkä se univelan kuittaaminen oli ihan paikallaan. Itse heräsinkin onnellisesti joskus puoli neljältä päivällä... mutta koska liika uni väsyttää entisestään, revin itseni ylös ja päätettiin käydä hakemassa vähän safkaa, jonka jälkeen voisi lähteä vilkuilemaan lähihoodseja tarkemmin. Koska erilaiset leipomotuotteet ovat itselläni sydäntä lähellä, tarttui mukaan esim. yakisoba-dog eli yakisoba hot dog, joka käsittää hodarisämpylän välissä soba-nuudeleita ja majoneesia. Karppaajat itkekää! Itse nauran, koska näitä makuelämyksiä tänne on tultukin hakemaan. Tonnikalamajoneesi-onigiri palvelee myös aina. 




paras mainos piste jiipeegee

Ruokailun jälkeen lähdettiin siis pyörimään niille kaduille ja kujille, joita oli tullut saapumismatkalla bongattua vain etäältä. Tässä ilmastossa on aina vähän siinä ja siinä kuinka paljon viitsii panostaa ulkonäköön naaman valuessa todennäköisesti parin tunnin kuluttua poskilla (paikallisethan vetelee täällä kerroksissa ja pitkissä housuissa), mutta ihan positiivisesti yllätyin jälleen siitä miten nopeasti ilmankosteuteenkin tottuu. Ja hyvä vaan että jaksettiin vähän iskeä slappia naamaan, koska tuli vähän vähemmän spurgu olo törmätessä kaikenlaisiin hauskannäköisiin paikallisiin. Todettiin aika nopeasti, että Koenjista löytyy ihan lähietäisyydeltä kaikki tarvittava aina Seven Elevenistä erilaisiin kemikalioihin ja nurkkaruokaloihin, mutta suurimpia ilonaiheita ei tarvitse kahdesti kysyä: törmättiin nimittäin Listen Flavor -vaateketjun omaan liikkeeseen ihan randomilla, joten pakkohan se oli syynätä lattiasta kattoon ensivisiitillä. Asiaa helpotti toki se, että itselläni on tarvetta uusille paidoille, sekä se, että matkassa kulkeva 10 000 jenin seteli kaipasi kovasti rikkomista (ruokakaupassa on vähän nihkeää maksaa yli 100 euron arvoisella setelillä parin euron ostoksia...). Ilmeisesti kohtalo puuttui taas peliin, koska kaupan edustalla olevan alennuskorin rytkyt olivat 2000 jeniä / 2 kpl (+ vero), joten sain noin 2 400 jenillä kaksi paitaa sekä kaupanpäällispostikortin. Great success!





Toinen ylläri löytyi vain vähän matkaa edempänä, kun yhdessä lukuisista kierroksen aikana vastaan tulleista pelihalleista löytyi pari purikura-koppia. Koska Helsingistä ei enää löydy purikura-automaatteja, ennustan kunnon ennustajamustekalana että näitä tulee nuohottua enemmän kuin laki sallii. 400 jenin kertahintaan kuvien otto ei kuitenkaan verota tuhottomasti lompakkoa puoliksi maksettuna, ja onhan tuo nyt ihan älyttömän hauska tapa ikuistaa päivän asu, seura tai muuten vaan saada persoonallisia matkamuistoja reissun ajalta. Suunniteltiin myös, että koska ko. purikurapaikka löytyy niin läheltä meidän asuintaloa, voi jonain iltana tylsyyden iskiessä ihan kylmästi tälläytyä ja painella ottamaan turhamaisuuden multihuipentumana kuvia omasta lärvistä ihan sen itsensä vuoksi. Eipähän näytä kaikissa kuvissa turvonneelta valaalta viiden tunnin kiertelyn jäljiltä!


Noin tiivistettynä Koenji vaikuttaa ensivilkaisulla jotenkin tosi maanläheiseltä ja mukavalta alueelta, joka on persoonallinen juuri meille sopivalla tavalla. Ei täällä todellakaan harmita hengata kolmea viikkoa! Huomenna on tarkoitus laajentaa maantieteellistä tuntemusta vähän kauemmas, mutta ollaan kovasti luvattu itsellemme että se ankarin shoppailu saa suosiolla jäädä tuonnemmaksi, ja mukaan saa tarttua ainoastaan asioita joille on joko oikeasti tarve, tai joka huutaa omaa nimeä niin paljon että sitä pitää palata hakemaan toistamiseen. Pääsääntönä voi pitää sitä, että jos sellaisen saa Suomesta (suunnilleen samaan hintaan), sitä ei tarvitse täältä ostaa. Ekan viikon voi siis suosiolla käyttää tarjonnan ja hintojen kartoittamiseen - paitsi tietysti jos alennusmyynnit yllättävät takavasemmalta, nehän nyt ovat ihan eri asia... - A




Omia fiiliksiä voisin sen verran kanssa kirjottaa alas, että Koenji saa itsensä tuntemaan tosi tervetulleeksi. Ehkä se on se, että tää on tämmöinen pieni alue, niin tulee tosi kotoisa olo. Täällä on sopivasti muotitietoisia, nuoria japanilaisia ja sitä vanhempaa sukupolvea. Ei olla niin perällä, et ihmiset tuijottas suu auki, mut jos hymyilet niin varmasti saat hymyn takaisin. Olin myös ihan into pinkeenä Listen Flavorin shopstaffista. Se oli ihanan pirtee ja oikeestaan aika perus shopstaff, näyttämässä meille kokoajan eri vaatteita ja asusteita ym. Ja se innostu tosi paljon siitä, kun näki mun ja Airinin matchaavat lepakkotatskat! Mun kynnet sai kanssa paljon kehuja (moi Viivi ;)) ja sekin toi semmosen iloisen mielen, kun täällä tosiaan ihmiset on vaan niin _kauniita ja itellään on automaattisesti semmonen "ei kele, pistän suoraan vaan paperipussin päähän" -fiilis. 


Itselleni tämä on tosiaan jo toinen reissu Japanin ihmemaahan, ja jo ihan alusta asti päätin ettei tämä tule olemaan semmoinen crazy shopping -reissu, vaan enemmänkin uusien asioiden näkeminen ja kokeminen. Ainoa mitä täältä todella paljon haluan on meikkejä (joiden tilaaminen netin kautta Suomeen tulisi maksamaan x3 hinnan). Täällä meikkejä saa ihan perus "drugstoresta" ja tässä meidän lähikaupassa (tai tuossa Koenjin "keskustassa") oli tämmöinen, missä myytiin lähinnä Canmakea, Majorica Majolcaa, importattua Maybellineä sekä jotain muita merkkejä, joita en tunnistanut. Näistä kaupoista saa meikkien lisäksi kaiken, mitä voit kuvitella tarvitsevasi kotiisi. Ensimmäiseksi vertailtavaksi kaupaksi koto Suomesta, tulee ehkä mieleen Tarjoustalo.

Viime kerralla en oikeen tiennyt vielä, millainen oma tyylini olisi, niin tuli ostettua sekasin ihan kaikkea ja loppupeleissä en osannut käyttää niistä vaatteista oikeen mitään ja nekin rahat menivät ihan hukkaan. Nyt kun tiedän tyylini olevan tämmöinen rokkipelle -henkinen, eli paljon mustaa, pitsiä ja pääkalloja niittien kera, on helppo suodattaa se turha tuhlaus ja etsiä ja säästää rahat just niihin, mitä oikeasti tulee pitämään vielä Suomessakin. Pistinkin jo 50€ haisemaan meikkeihin ja lisää on pakko vielä saada. Olen pitkään jo haaveillut Canmaken meikeistä ja nyt meninkin ihan hulluksi niistä. Pakko saada lisää!! Tässä uusi rakkauteni kohde, Canmaken vaaleansininen, ehkä hiukan turkoosiin taittuva, glitter kynsilakka! Rakkautta ensisilmäyksellä ♥ Katselen vähän väliä varpaitani ihastuksesta huokaillen. -K

2 comments:

  1. MOI VAAN. :----------D

    ReplyDelete
    Replies
    1. NO MOI MOI t. airin joka ei jaksa kirjautua omilla tunnuksilla sisään

      Delete