Friday, August 17, 2012

Koenji redux

Aamulla saimme tietää, että Rina miittailisi meitä sittenkin vasta lauantaina, joten perjantaista sukeutuikin epävirallinen chillauspäivä vähän vahingossa. Koska olimme henkisesti valmistautuneet hengaamaan kotona (kokemus on osoittanut, ettei energiaa riitä illaksi jos noissa lämpötiloissa huitelee koko päivän eka muualla), päätimme valua ulos vain ruokakauppaan sekä myöhemmin illalla Koenjia uudelleen kiertelemään, jos vaikka löytäisimme tuliaisia tai postikortteja ympärimähkään harhaillessa. Jo kauppareissu kuitenkin kertoi omaa karua kieltään säästä: vielä kahden-kolmen maissa iltapäivällä oli varjossa niin läkähdyttävän kuuma, että se enteili ainoastaan yhtä asiaa eli ukonilmaa. Ilma seisoi niin tiukassa ettei tosikaan, joten lähdimme suosiolla pyörimään Koenjiin vasta lähempänä viittä.



Päätimme lähteä tutkimaan yhtä pitkää katua, jota emme aiemmin olleet vielä loppuun asti kolunneet. Wikipedia kertoo Koenjin sisältävän yli 20 käytettyjen vaatteiden kauppaa, ja näistä suurin osa vaikuttaisi keskittyneen juuri tämän kadun varrelle. Valikoimaa löytyykin sitten sen edestä vähän joka makuun. Kaikista eriskummallisinta antia edustaa kenties Spank! -kauppa, joka katumuotisivustoiltakin on tuttu. Pastellisia 80- ja 90-luvun hirvityksiä myyvä liike on sisustuksessaan ehdottomasti näkemisen väärti, mutta hinnoittelu saa lähinnä kakomaan: käytetyistä vaatteista, jotka kotoisasti esimerkiksi Fidassa löytyisivät kuntonsa puolesta sieltä 50 sentin laarista, saa pulittaa 3000 jeniä. Ei pakota taas järki päätä, mutta ehkä ei ole tarkoituskaan ymmärtää tällaista "vintagea".



Muuten matkan varrelta löytyi selkeästi popkulttuuriin painottuneita liikkeitä, joissa myydään erilaista länsimaista import-tavaraa Turtles-krääsästä South Parkiin. Noin kymmenen minuutin kävelyn varrelle oli ahdettu myös varmaan viisi erilaista parturikampaamoa, ja löytyipä kadun varrelta kaksikerroksinen ruokakauppakin pelkkiin konbineihin kyllästyneille. Kuuden maissa taivaanranta kuitenkin pimeni niin äkisti, että koimme viisaammaksi suunnata takaisin kotiinpäin - eikä aikaakaan kun taivaalla alkoi välähdellä ja jyristä, joten ukkoseksihan se ilta toden totta kääntyi. Onneksi myräkkää ei kestänyt tuntia pidempään, mutta ehkä salamointiakin tuskallisempaa oli se totaalisen jähmettynyt ilma, joka ei liikkunut ulkona mihinkään edes viuhkan avulla. Tällaisina päivinä on ehkä syytäkin istua mieluummin kotona, vaikka sitä älyvapaata TV:tä tuijottaen.

Autoja parkissa

I hate America, I hate Japan, everything is bullshit

Itselläni on aamusta asti hieman hiertänyt kurkku, joka ei pastilleista huolimatta ota laantuakseen. Toivottavasti luvassa ei kuitenkaan ole (ainakaan pitkäaikaista) flunssaa, huomenna kun tosiaan pitäisi olla aktiviteettia luvassa eri muodoissa. Mutta katsotaan, on ollut jo statistinen ihme ettemme vilustuneet Moskovan kentällä tai lennolla Tokioon, joten pakkohan näitä lastentauteja on jossain vaiheessa matkaa aina potea. Onneksi särkylääkkeitä ainakin riittää! - A

No comments:

Post a Comment