Wednesday, August 22, 2012

Shibuya & Harajuku & Trumpets

Eilen jätimme suosiolla postaamatta, sillä ajattelimme yhdistää Shibuyan lyhyen visiitin tämänpäiväisen Hartsa-ekskursion yhteyteen. Vikaa viikkoa siis viedään, ja shoppailut ovat painottuneet yhä enemmän (tai kokonaan) tuliaisiin. Tavallaan ihan lohdullista, sillä tietää että viimeiset päivät voi kuluttaa chillaukseen ja viimeisten kokemusten niittämiseen - viikonloppuna kun järjestetään täällä ihan kotinurkilla Koenjissa Awaodori-festivaali, joka kasaa yhteen noin 188 tanssiryhmää ja 12 000 tanssijaa esittämään kaduille perinteisiä japanilaisia tansseja. Paikalle on odotettavissa päälle miljoona katsojaa viikonlopun aikana, joten vilinästä ei ainakaan tule puutetta... mutta enemmän tästä tietysti viikonlopun aikana ja jälkeen!

Shibuyan kuuluisa Hachiko-patsas
Mutta palataksemme tiistaihin, suuntasimme siis takaisin Shibbeen vierailemaan parissa paikassa, jotka ensivisiitillä jäivät huomiotta. 109-ostoskeskuksen naapurista löytyy nimittäin 109-2, joka on suunnattu pääasiassa miehille. Kierros ylhäältä alas osoitti, että miespuolinen shop staff eli liikkeiden henkilöstö lienee vähän epätoivoista saadakseen rytkyilleen hiplaajia, sillä lähes jokaisella oli kovasti meille asiaa (jota kauppakeskuksen mölinässä tuskin edes kuulee). Onneksi alakerrasta löytyi makeita life sized Avengers-patsaita, pari kauppaa kun olivat ottaneet asiakseen myydä ko. elokuvaan ja sarjakuviin liittyviä paitoja ihan olan takaa.



100 jenin kaupan sekä Ghost of Harlemin uudelleenvisiitin lisäksi paljon muuta emme saaneetkaan Shibuyassa aikaan, joten skipataan suosiolla tähän päivään. Viimeinen vierailu Harajukuun oli huomattavasti lompakolle edullisempi kuin aiemmat, mutta Daiso (eli toinen 100 jenin ketjuliike) iski jälleen tarjoamalla kaikenlaista söpöä ja yleishyödyllistä. ("Hei mähän oon aina halunnu sydämen muotosen onigirimuotin!!") Näistä onneksi selviää alle kymmenellä eurolla yleensä ulos, mutta kävin itse vielä nykäisemässä mustina aiemmin Hartsasta löytämäni tummanharmaat henkselihaaremihousut, sekä parit feikkiylipolvensukkahousut ja Riitan toivoman lompakon. Olemme monta kertaa bonganneet ympäri Tokiota erilaisia idolijulisteita ja -kuvia myyviä kauppoja, mutta vasta tällä kertaa tajusimme astua sisään yhteen näissä huomatessani oviaukossa Golden Bomber -aiheisia julisteita.


Katjan koetettua onneaan pariin otteeseen avaimenperä-automaateissa suuntasimme paljon ansaituille crepeille, kun yhtäkkiä takaa kuului huutoa ja huomasimme kahden tytön juoksevan meitä kiinni.Esittäydyttyään nämä tytöt kyselivät meiltä muutamia kysymyksiä Harajukusta ja kiinnostuksestamme Japaniin, ja kertoivat sitten ensi tiistaina järjestettävästä muotitapahtumasta, johon haluaisivat meidät mielellään kutsua. Molemmat olivat siis muotialan opiskelijoita, ja tilaisuus olisikin ollut täysin varteenotettava visiitti, ellei lentomme lähtisi juuri samana nimenomaisena aamuna kahdeltatoista kohti Moskovaa ja siitä edelleen Suomea... Mikäli blogia sattuisikin lukemaan joku tällä hetkellä Tokiossa vieraileva taho, suosittelen kyllä ottamaan tilaisuudesta vaarin. Saimme tytöiltä käyntikortit, mutta valitettavasti niissä ei lue tarkempia tietoja tai nettisivuja, joten valitettavasti muistan tapahtumasta vain että se alkoi kuuden maissa illalla Takeshita Dorin läheisyydessä. Todisteeksi tästä hämmentävästä kohtaamisesta nappasin silti kuvan Katjasta ja tytöistä:


Pääsimme toki vihdoin sille crepekojulle, ja tällä kertaa luvassa oli mansikoita & mansikkajäätelöä ja kermavaahtoa, sekä mansikoita, suklaakastiketta, vaniljajäätelöä ja kermavaahtoa. On se ihan kiva ettei näitä oikeastaan saa Suomesta, tai olisin kuukaudessa emoaluksen kokoinen.


Loppuun täytyy vielä jakaa kaunis video, joka on soinut tässä Nekotalon kolkassa koko päivän loopilla (kuten nytkin). - A

Sean oot ihana! t. ulisevat apinat Tokiosta

2 comments:

  1. Tanssivat ja jonglööraavat kääpiöt kuulosti just hyvältä idealta, miksi Sean vihaa? ;__;

    Ja ootte niin muotihomoja, että teidät halutaan muotibileisiin Japaniinkin! Kai annoitte japsitytöille Instagraminne nimimierkit, niin ne voi käydä fanittamassa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No toi vasemmanpuolinen tsirbu lisäs mut feisbassa että... :-D

      Delete