Friday, August 24, 2012

Under the sea


Pahoittelut laiskasta päivittämisestä! Airin väsäshti eilen jo kymmenen aikoihin ja itse en myöskään jaksanut ruveta kirjottamaan saatika miettimään, mitä kuvia tänne voisi iskeä. Airin lähti itsekseen kiertämään vielä Shinjukua ja minä taasen jäin yksin "kotiin" istumaan ja pelaamaan Game Dev Storyä, jonka yöllä latasin puhelimeeni (olen NIIN koukussa!!) Blogin päivittäminen jääkin tosiaan nyt minun harteilleni!


Eilen lähdettiin käymään vielä Ikebukurossa, jotta päästäisiin näkemään Sunshine City aquarium ja ostamaan Maijalle vielä pienet yllärituliaiset (jotka kyllä näytettiin sille jo, höhö). Odotin itse aika paljon tältä akvaariolta, sillä olin nähnyt aikaisemmin kuvia Okinawan akvaariosta ja unelmoin isoista haikaloista, mustekaloista sun muista. Harhailtiin hetken aikaa ja löysimme paikalle, paikallisen opastuksen kera. Liput maksoivat aikuisilta 1,800jeniä/kpl joka omasta mielestäni on aika tuhti summa paikkaan nähden, mutta kaloja ja pingviinejä oli pakko päästä näkemään taas! Kukaan ei varmaan ylläty siitä, kuinka paikalla oli ihan tajuton määrä ihmisiä, vaikka olikin torstai ja kello 3 päivällä. Lapsia, aikuisia ja vanhuksia tunkemassa jokaisesta rei'ästästä sisään. Odotan innolla, että pääsen kunnolla valittamaan aiheesta, mutta en vaan voi ymmärtää näiden ihmisten logiikkaa täällä. Yhden tankin eteen jäädään jumittamaan ikuisuudeksi, ja mitään reaktiota ei tapahdu, vaikka kuinka yrität ilmoittaa itsestäsi "Hei, mäkin tahtoisin nähdä sen merihevosen? Voisitko jatkaa matkaa, tässä alkaa olla aika iso jono?!". Samaten väistymispolitiikan kanssa. Jos huomaan jonkun tulevan käytävällä edestä, tai takaa, järkikin sanoo että pitää väistää sivuun. Täällä ei kuitenkaan. Täällä vaan ollaan, kuin ei huomattaisi ja sitten itse saa pyytää anteeksi olemassaoloaan, kun yrittää päästä läpi 10cm välisestä tilasta, kun tietä ei tehdä. Sitten kun pääset ohi, kuuluu takaatasi hymähtelyä. AAAAARRRRRGGGHHH!! Itse olen vielä yksi niistä ihmisistä, joka unohti mennä jonoon jossa hyviä hermoja jaettiin, joten voitte varmaan kuvitella millainen näky olen ollut, kun olen tiuskinut ja huutanut -ttua ja -keleä suomeksi kaikille. Saavat kiittää onneaan, etteivät ymmärrä mitä puhun.

Kerroksia tässä paikassa tosiaan oli kaksi, mutta alue jatkui vielä ulos, josta löytyi kahvila, pieni esiintymisalue ja loput eläimistä. Itse osuimme taas niin hyvään saumaan, että näimme sisällä rauskujen ja saukkojen ruokinnan sekä ulkona näimme parin papukaijan villin esiintymisen. Oma lempparini oli juuri tämä rauskutankki, joka oli ainoa iso tankki koko paikassa. Paikan pimeä tunnelma, sekä vedessä "lentelevät" rauskut saivat olon todella rauhalliseksi ja rentoutuneeksi (vaikka välillä pitikin purra huulta, ettei olisi mäiskinyt jengiä lättyyn). Tätä tankkia olisin voinut jäädä tuijottamaan tuntikausiksi. Palatakseni vielä rauskujen ruokintaan, siitä oli tehty meille vierailijoille oikein kunnon show! Tankkiin sukelsi nainen ja vierellämme ollut toinen nainen selosti, mitä tankissa tapahtuu ja mitä ruokaa rauskut syövät jne. Sukeltaja uiskenteli hetken aikaa ympäri tankkia ja kävi nappaamassa yhden isoimmista kaloista (en tosiaan tiedä, onko tuo jonkun sortin hai vai mikä?) ja rupesi halimaan sitä ja pyörittämään ympäri. Kala ei ollut tästä moksiskaan ja koko sali kaikui "kawaii" -huudoista. Itse olin myös aivan myyty ja olisin halunnut mukaan halimaan kalaa! Kalahali!!ISOHALI!!

Esityksen loputtua jatkoimme matkaa ja törmäsimme seuraavassa altaassa, yksin uiskentelevaan, "Kiekkokalaan" aka Möhkäkalaan! Minä ja Viivi olemme henkeen ja vereen superkiekkomöhkäkalafaneja ja en ikinä olisi uskonut näkeväni kyseistä mötikkää livenä! Taas yksi rasti bucketlistiin pandan ja gorillan kaveriksi. Airinin lemppareita taisi ollakin söpöt meduusat ja rauskut. 

I'm just a lonely loner on a lonely road.

Sisältä löytyi toki kalojen lisäksi sammakoita, ihmeellisiä ötököitä, hylkeitä ja pari saukkoa. Itse en paljoa välitä sammakoista tai normaaleista, kotiakvaariokaloista, joten en niitä kauheasti jäänyt pällistelemään vaan kuljin aika vikkelään eteenpäin. Päädyimme lopulta perus tuliaiskauppaan, josta yritimme löytää vielä jotain meduusa-aiheista, mutta tuloksitta. Tuntuu, että puolet asioista mitä olet ajatellut hankkivasi paikalle päästyäsi, on kadonnut jonnekin kuin tuhka tuuleen. En vieläkään ole löytänyt yhtäkään alpakkaa, enkä tule koskaan löytämäänkään :( Pitää sortua ebayn maailmaan ja ostaa sikahinnalla sieltä. P**ka Japani, en mä ois mitään halunnukaan! 

Ulkona meitä tosiaan odotti vielä pingviinit ja pari muuta lintua, jättiläiskilpikonna sekä kolme huikeeta pelikaania. Vaikka itse en tälläisissä paikoissa kovin kauaa kuitenkaan viihdy (keskittymiskyky +-0), saimme silti jotenkin 1,5h päivästä kulutettua pelkkien kalojen pällistelemiseen.anka.
En osaa oikein muuta tästä reissusta avautua, Airinilla ois varmaan ollut jotain hienoa sen sanavarastossa, mutta se päivittelee omasta seikkailustaan tässä mun jälkeen. Aijoo! Unohdin mainita siitä maailman pelottavimmasta hylkeestä.... Sillä oli ihan valkoiset silmät (oletan että se oli sokea?) ja se tuijotti suoraan sieluun, kun kuvasin sitä :''( Ahdistaa koko ajatus vieläkin ja ihme etten nähnyt painajaisia viime yönä (nukuin tosi huonosti kyllä..) Pistän videopätkän vielä postin loppuun ja katotaan, uskallanko itsekään edes katsoa sitä enää uudestaan...

THIS IS WHAT NIGHTMARES ARE MADE OF!1En vastaa jälkikäteen saaduista traumoista -K

4 comments:

 1. Ei se ihan niin pelottava hylje ollut! :'> Mutta ehkä kaikki ei vaan välity iphonella kuvatun videon kautta.
  Ja luulin aina et japsit on kohteliaita ja aina väistää tai jotain. Olin kai väärässä. Anna turpaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tai ehkä Matti et ahdistu samoista asioista kuin minä! Eikä se kyllä välitykään, se oli paljon pistävämpi se sen katse!

   Delete
 2. O_o kun ite olin tuolla ni siel kaupassa oli meduusoille kokonaan oma hylly. Aika hämyä jos ne kaikki kamat on jo kadonnu valikoimista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vastaan tähän vaan että Japani..........
   ei oo alpakoita eikä meduusoita

   Delete