Sunday, November 17, 2013

Barcelona Day #4

Anteeksi todella paljon tästä suuresta päivitysvälistä! Onneksi on paljon kuvia, että voi yrittää muistella mitä milloinkin tapahtui, heh~


Matka Park Güelliin oli itseasiassa aika mielenkiintoinen. Jäimme pois Vallcarcan asemalla ja lähdimme kipuamaan korkeaa mäkeä ylös. Onneksi muutamista kohdista löytyi liukuportaat, koska matka oli oikeasti pitkä ja mäki jyrkkä! Kuvasta on kyllä tosi vaikea havannoillistaa yhtään mitään, mutta korkealla oltiin!


Puiston reunoilla kasvoi paljon kaktuksia, ja jokaiseen lehteen oli kaiverrettu pieniä viestejä "K & A forever" -tyyliin. Olisin halunnut itsekin kaivertaa jotain, mutta yhtäkään tyhjää lehteä ei löytynyt.


En tajunnut itse ottaa kuvaa tästä kartasta, joten nappasin kuvan taas googlesta. Tästäkään ei oikeasti näe miten iso se puisto oli, mutta kierrettiin melkeempä kokonaan läpi koko puisto. Kukkulalta näki, miten korkeella oltiin ja oli todella upeeta nähdä, miten paljon ja tiheeseen asuttua aluetta kaikki tuolla on.
Paikkahan oli tietenkin täynnä turisteja ja katukaupittelijoita, jotka yrittivät myydä pientä krääsää ja vettä nääntyville ihmisille. Kun vihdoinkin päästiin tälle kuuluisalle terassi-aukealle, oli näkymät aivan upeat. Ihmisiä tietty riitti joka nurkkaan koko paikassa, ja aurinko porotti taivaan täydeltä, mutta ei annettu sen haitata. Oli jotenkin todella absurdia nähdä tämä kaikki, kun aikaisemmin niitä on vain tuijottanut taidehistoriakirjoista ja wikipediasta. Gaudin mosaiikkityöt olivat henkeäsalpaavan upeita ja olisi ollut ihanaa napata siitä pala kotiin.Menimme tietty myös katsomaan "el drac"in eli salamanteripatsaan, johon oli aivan sairas tunku ja kuvien ottamisessa piti olla todella nopea, jos jotain halusi saada.

Puistokierroksen jälkeen oltiin taas nälkäisiä ja väsyneitä, ja todettiin että se perus hotellin kautta syömään -tekniikka voisi sopia täydellisesti tällekin päivälle.


No comments:

Post a Comment