Wednesday, August 15, 2012

Ueno Zoo

Päivän pointti oli tänään otsikon mukaisesti Uenon eläintarhassa. Reissua varten nousimme urheasti jo kymmenen maissa, eli uhmasimme porottavaa aurinkoa jo keskipäivän aikaan! Reissu Uenoon vei Koenjista noin 40 minuuttia, mutta hoitui onneksi kätevästi Shinjukusta suoraan Yamanote-linjan junalla. Perilläkään eksymisvaaraa ei juuri ollut, sillä isot opasteet johdattavat ison puiston läpi eläintarhalle heti aseman vierestä kaikki ne, jotka eivät tajua seurata oikeaan suuntaan vellovaa ihmismassaa muutenkin. Päivälippu eläintarhaan maksaa aikuiselta 600 jeniä, eli mitenkään tyyriistä menosta ei myöskään ole kyse.

Puiston suurin vetonaula on sen jättiläispandat, joiden aitaus on lähes heti sisääntulon jälkeen oikealla. Pandojen läsnä on ilmeisesti lähes alati vartija, jonka ainut tarkoitus on komentaa jonoa liikkumaan inhimillisellä tahdilla eteenpäin (tai oletan näin, tuskin se mikään South Parkin Officer Barbradykaan oli kailottaen pandojen vieressä ettei täällä ole mitään nähtävää). Kuvien otto onkin lähes oma urheilulajinsa, mutta onneksi eläimiä ehti myös vilkuilla linssin tihraamisen ohessa - vaikka pandat ovatkin vähän not-sure-if-symppiksiä uhmatessaan lähes jokaista eläinkunnan Darwinin lakia, ovathan ne kieltämättä söpöjä. Ja koomisia, jos niiden elämä koostuu lähinnä chillaamisesta ja bambun mussuttamisesta.



Pandojen lisäksi eläintarhasta löytyy kyllä lukuisia muitakin näkemisen arvoisia eläimiä. Saimmekin kulutettua loppujen lopuksi noin neljä ja puoli tuntia puiston koluamiseen, mikä paahtavassa auringossa oli aika saavutus. Puisto on kuitenkin suunniteltu varjoisaksi ja miellyttäväksi paikaksi monenlaisten viherkasvien avulla, joten maisemia tuijotteli ihan omaksi ilokseen jopa näin extreme-olosuhteissa. Onneksi tänään eivät unohtuneet kotiin niin viuhka kuin juomapullotkaan, muuten olisi voinut olla lämpöhalvaus lähellä. (En kyllä tule ikinä tajuamaan niitä japanilaisia naisia, jotka vihaavat ruskettumista niin paljon, että vetävät tällaisella säällä ylleen pitkät hihat ja vielä senkin päälle jonkin paidan maksimaalista tuskaa lisäämään...) Kuvia tuli luonnollisesti otettua niin paljon, ettei niitä ole mitenkään järkevää blogin puolelle tuupata. Rankkasinkin niistä kylmästi lähinnä mielenkiintoisimmat eläimet ja/tai parhaat otokset, joita iPhonen kameroilla yritimme epätoivoisesti napsia.

liitä pakollinen eläintarhaläppä apina-aitauksesta tähän 



jääkarhu näytti vähän eksyneeltä +30 helteessä 





viuhkan luovaa käyttöä auringonvarjona 


Katja ja pingut! 


chomp chomp. Osuttiin paikalle aika monen eläimen ruokinta-aikaan!


puistosta löytyi myös kotieläinosio, jossa sai lähmiä mm. lampaita ja vuohia 



Bela Lugosi on kuollut 


vauvagorilla oli muuten ehkä sympaattisin ikinä, vanhemmat tosin olivat mieluummin että zzzz


Kun käy läpi noin 500 kuvaa, loppuvaiheessa kaikki elukat alkavat tuntua yhtä yhdentekeviltä, joten toivottavasti näistä välittyy edes jollain tavalla eläintarhan monimuotoisuus. Karkasimme joskus puoli viiden aikaan takaisin Koenjia kohti, ja kertoo jotain päivän rankkuudesta ettemme ruokakaupan kautta poikenneina ole juuri muuta tänään jaksaneetkaan. Huomisen olemme varanneet pyykkäys- ja siivouspäiväksi, joten mitään mullistavaa tuskin on luvassa; katsotaan, josko jaksaisimme silti kirjoitella niistä tatuoinneista ja muista kuluneen puolentoista viikon aikana ajatuksia herättäneistä aiheista. - A

2 comments:

  1. UGUU HEDELMÄLEPAKKO ;__________;

    ja nyyh miksei ollu esim silitettävänä alpakoita, huijausta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siellä oli vaan joku hevonen! Ei alpakoita ollenkaan!

      Delete