Wednesday, August 28, 2013

Barcelona Day #2

Hostellimme tarjosi aamupalaa 8-10 välillä arkipäivisin ja 9-11 viikonloppusin, joten pyrittiin aina nousemaan viimeistään 9 aikoihin ylös. Free food is best food! Tehtiin heti melkeempä koko viikon menosuunnitelmat valmiiksi, ettei joka aamu menisi turhaa aikaa miettimiseen siihen että "ööö, mitä tänään sit?". Itse, jo kauan ennen matkaa, olin päättänyt että eläintarhaan on pakko päästä, makso mitä makso ja sinnehän me päätettiin sitten lähteä. Onneksi meidän kartassa oli myös metrokartta, joten suunnistaminen oli todella helppoa. Huomattiin samalla, että eläintarha on ihan kävelymatkan päässä rannasta, joten päätettiin kierroksen jälkeen suunnata myös sinne. Eli uikkarit vaan alle ja menoks!


Ja eihän mulle mitään karttaa kannata antaa. Mun suuntavaisto on syvältä sieltä, Airin tietää hyvin köh köh. Onneks Antti tuli apuun ja emmä kyllä kaukana ollut! Eläintarha oli tätä paikkaa vastapäätä ja oikeestaan ihan metroaseman vieressä. Kartta ja junarata kyllä hämäävät todella, tai sitten ei vaan osata lukea kummatkaan karttaa.


Liput aikuisilta maksoi pennin alle 20€ eli aika tyyristä. Jos ymmärrettiin oikein, niin samalla lipulla kuitenkin pääsi katsomaan delfiiniesitystä, joten sillä ne kai kompensoi sitä hintaa. Delfiiniesitykset oli vaan ihan ihme aikavälillä, eli ei keretty koskaan mennä katsomaan koska joko se meni ohi, tai sit ois pitäny odottaa puoltoistatuntia seuraavaan. Mulla ei oo kauheesti sanottavaa eläintarhasta. Se oli iso, mutta jotenkin tosi huonosti rakennettu. Kuvia oli ihan mahdoton ottaa iphonella, koska jotkut aitaukset oli tosi kaukana eikä lähemmäs päässyt. "lasihäkeistä" tuli taas kauhea heijastus kaikkiin kuviin. Eläimiä oli tosi vähän esillä ja muutenkin valittu tosi oudolla tavalla. Apinoita oli ihan älyttömästi, samaten lintuja.
Tapiirit on bestest!Men who stare at goats.
Eläintarhakierroksen jälkeen päätettiin napata viereisestä kahvilasta evästä ja suunnistaa rannalle. Kysyttiin varmuuden vuoksi omistajalta vielä, että missä suunnassa se ranta on ja onneksi kysyttiin, koska oltas lähdetty ihan väärään suuntaan taas vaihteeksi!


"Kuljen Hakaniemen rantaan,
sydän ei tunne, mutta jalat vielä kantaa"


Vesi oli lämmintä kuin linnunmaito. Oisin voinut jäädä lillumaan loppuelämäkseni siihen, jos se vain olisi mahdollista ja vesi ei olisi niin suolaista. Ranta oli pitkä ja väkeä oli sadoittain. Ja niinkuin kuvista näkyy, aurinko porotti kirkkaalta taivaalta ja palamisen riski oli 100%. Ostettiin rantakaupasta iso pullo Smirnoff Icea, aurinkorasvaa ja pientä perussälää mitä ei tullut otettua mukaan (dödö, hammastahna jne). Vaikka iskinkin aurinkorasvaa kasoittain, paloin punaiseksi kuin rapu. Ja eipäs ole koskaan sattunut niin paljon, kun nyt.


Antti oli antanut mulle kolme ns. "pahaa" asiaa, jota saan tehdä lomalla ollessani ja kun rantakadulla näin Burger Kingin, tiesin heti mihin yhden niistä kulutan. Saanko esitellä Double Cheese & Bacon XXL hampurilaiseni. Kuva ei kyllä kerro yhtään mitään, mutta se oli iso ja herkullinen. Ja eipä tarvitse verrata, kumpi roskaruoka on parempaa; Mäkki vai Burger King. Arvaatte varmaan vastauksen.


Burgerit nautittua raahauduttiin taas takaisin lähihoodzeille. Käytiin katomassa, millaista Catalunyassa oli iltaisin ja kerettiin vielä ostoskeskukseenkin pyörimään (kiitos pitkien aukioloaikojen!)Odotin innolla, että olisin päässyt shoppailemaan Sephoraan Kat Von D:n meikkejä, mutta harmikseni sain kuulla, ettei niitä myydäkään Espanjassa ja että ne on näköjään USA only. Ostin sitten itselleni vain uuden ripsivärin ja poistuin nöyrästi liikkeestä.
Yritettiin Antin kanssa etsiä hauskaa pilakuvapiirtäjää, josta molemmat olisivat pitäneet ja jonka työn olisi saanut halvalla, mutta aika huonoin tuloksin. Tai no, me löydettiin yksi tosi hyvä, joka teki töitä 2€:lla, mutta koska oltiin ihan nuutuneen näköisiä suoraan rannalta tulleena, sovittiin että mennään seuraavana iltana sitten hakemaan, kun ollaan laittauduttu (ja että meidät tunnistaisikin kuvasta). Oli kyllä tosi upeeta seurata vierestä, kun jotkut taiteilijat piirsivät ihan 5min hauskan muotokuvan, ja toisilla meni 25min upeaan, realistiseen muotokuvaan.

Nappasin vielä pari kuvaa paikallisten kauppojen ikkunasommitteluista. Aivan upeita ja suorastaan taideteoksia jo itsessään. Myös Imaginarium -kaupan ovet olivat todella hauskat, sillä ne oli selvästi suunniteltu aikuisille ja lapsille. (Muistaakseni se taisi olla lelukauppa.) Olisi hauskaa, jos Suomessakin pystyttäisiin panostamaan näyteikkunihin enemmän, sillä itse ainakin kävelin sisään aina, jos ikkuna miellytti mitenkään esteettistä silmää. Jos koskaan ikinä saan aikaiseksi avattua oman liikkeen, pääni on ainakin tämän reissun jälkeen täynnä ideoita näyteikkunaani varten!

No comments:

Post a Comment