Sunday, January 5, 2014

Zombie Apocalypse in Tokyo

Maija: Uudenvuodenpäivänä nukuimme suosiolla vähän pidempään, koska edellisyön valvominen ja ulkona juoksentelu ei ole paras yhdistelmä flunssan kanssa. Hostellilta saamani turistikartan mukaan Shinagawasta pitäisi löytyä useita pyhäkköjä ja temppeleitä, joten päivän suunnitelmana oli lähteä käymään sellaisella katsomassa uudenvuoden perinteitä. Seuraamme liittyi myös Valtteri, jonka nettiyhteydellä varustetun japanilaisen kännykän avulla löysimme perille. Hostellin turistikartta oli nimittäin vähintäänkin epäselvä (mittakaavasta ei ollut tietoakaan, mutta dinosaurusten kuvia siinä kyllä oli), eikä googlesta hakemani kartta ollut sekään kaikkein paras. Etsintää vaikeutti se, että hakemaamme pyhäkköä nimitetään englanninkielisillä nettisivuilla Shinagawa shrineksi tai Shinagawa jinjaksi, vaikka sillä on japaniksi ihan toinen nimi. Lähimmät metroasemat pyhäkölle ovat Shinbanba ja Kitashinagawa, ja portti sijaitsee aivan Daiichi-Keihin -tien varressa metroradan vastakkaisella puolella. Portin läpi kuljettuaan täytyy vielä nousta kiviset rappuset ylös.

Saavuimme pyhäkölle kun oli jo tullut pimeää, ja tunnelmallisen valaistuksen lisäksi aukiolle oli sytytetty kaksi tulta. Koska mukanamme oli kielitaitoinen ihminen, pääsimme kokeilemaan kaikkia hienoja uudenvuoden perinteitä pitkän kaavan kautta. Viskasimme reiälliset viiden jenin kolikot niille tarkoitettuun kaukaloon ja lausuimme rukoukset paikallisille jumaluuksille; ostimme sadalla jenillä tulevan vuoden ennustukset jotka Valtteri myöhemmin meille ystävällisesti tulkkasi; kirjoitimme toiveemme alkaneelle vuodelle ema-puuläpyskälle ja ripustimme sen sille tarkoitettuun paikkaan; ja lopuksi ostimme vielä omamori-amuletit, joiden tarkoitus on auttaa paranemaan sairaudesta. Neljä päivää myöhemmin tätä kirjoittaessa meistä kummankaan flunssa ei tosin osoita parantumisen merkkejä, mutta ainakin yritimme.
Loppuilta menikin sitten kävellessä ympäri Shinagawaa, kun yritimme paikantaa ruokapaikkaa joka olisi auki. Uudenvuodenpäivä on Japanissa suosittu juhlapyhä, jolloin auki ovat lähinnä konbinit ja ketjuruokapaikat. Mekin päädyimme lopulta Shinagawan aseman itäpuolelta löytyneeseen Sukiya-ketjun ravintolaan, jossa tilasin japchae-annoksen riisillä ja Airin ja Valtteri söivät mitälie naudanlihaa ja misovihanneksia riisillä.


Kuvassa taustalla Airinin uudenvuodenennustus, joka lupasi mm. hyvää synnytysonnea!

No comments:

Post a Comment